Aplicatia OLX, cea mai folosita aplicatie de cumparaturi online din Romania

19 iul. 2016 | Noutati OLX

Cu peste 3,5 milioane de descarcari pana in prezent, OLX este cea mai folosita aplicatie de cumparaturi online din Romania, clasandu-se pe primul loc in categoria Shopping din Google Play si App Store.

Cea mai descarcata aplicatie OLX este cea pentru sistemul de operare Android, raportand in ultima jumatate de an o crestere de 70% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, de la inceputul anului si pana in prezent in toate cele trei aplicatii s-au inregistrat cu 150% mai multe vizite fata de primele sase luni din 2015.

“In luna iunie, 70% din vizitele inregistrate pe OLX au provenit de pe un dispozitiv mobil, cumuland aici vizitele din cele trei aplicatii (Android, iOS, Windows) cu cele din versiunea de mobil a site-ului”, mentioneaza Razvan Acsente, EU CLM Group Expert Lead.

Conform unei cercetari realizate recent pe un esantion de 13,000 de romani, aplicatia OLX este preferata datorita usurintei de folosire, posibilitatii salvarii si accesarii anunturilor deja vizitate si multumita comunicarii facile dintre vanzatori si cumparatori, de oriunde si oricand.

Electronicele, electrocasnicele, autoturismele si imobiliarele, cele mai cautate categorii de produse

Categoriile indicate de utilizatorii OLX pentru eficienta in procesul de vanzare si cumparare prin intermediul aplicatiei mobile au fost Electronice si Electrocasnice (24%), Auto, Moto si Ambarcatiuni (22%) si Imobiliare (9,7%). De asemenea, in medie, 50% dintre utilizatorii ce au adaugat anunturi direct din aplicatie si-au vandut produsele in mai putin de 20 de zile de la publicare, un utilizator petrecand circa 8 minute la fiecare vizita.

Aplicatia OLX in cifre:

  • Timpul mediu pe care un utilizator il petrece in aplicatiile OLX este de 8 minute, conform datelor din ultimele 6 luni de zile.
  • In medie, un vizitator acceseaza aplicatiile OLX de 21 de ori pe luna.
  • Numarul de vizite in aplicatii a crescut in medie cu 159%, pe toate platformele cumulat, comparand prima jumatate a lui 2016 cu prima jumatate a anului 2015.
  • In medie, lunar se schimba circa 5,6 milioane de mesaje intre vanzatori si cumparatori in aplicatia OLX.ro pentru Android si aproximativ 2 milioane de mesaje in aplicatiile iOS si Windows phone, pentru fiecare din acestea.
  • Sunt necesare, in medie, 79 de zile pentru ca un user care a pus un anunt prin aplicatiile OLX sa isi vanda produsul sau, indiferent care este acesta din site.
  • 50% din userii care pun anunturi prin aplicatiile OLX.ro vand produsele lor in mai putin de 20 de zile
  • Cei mai multi useri care isi pun produsele la vanzare prin aplicatiile OLX le vand intr-o zi de la publicare
Cool? Dă-i share! >
Ai ceva ce vrei
să vinzi pe OLX?
Adaugă anunț nou
Te-ai hotărât să
schimbi ceva?
Caută pe OLX

Urmareste-ne pe

facebook instagram Youtube

Descarca aplicatia pentru telefon din

Download Google App Download iPhone App