Ce trebuie sa stii inainte sa-ti pui telefonul mobil la vanzare

12 mai 2016 | Util

Vrei sa renunti la telefonul tau mobil si sa-ti cumperi unul nou, cu o tehnologie mai avansata? Este foarte important sa tii cont de cateva aspecte tehnice, menite sa-ti pastreze datele in siguranta.

1. Fa-i un backup
Daca nu vrei sa-ti pierzi contactele, fotografiile sau documentele, este crucial sa-ti faci un backup inainte sa-ti pui telefonul spre vanzare. Iar acest pas este foarte simplu: daca esti utilizator Apple, poti sa-ti faci backup folosind iCloud sau iTunes, iar daca esti utilizator Android, cel mai simplu este sa-ti salvezi datele prin contul de Google.

2. Nu sari peste „curatenia generala”
Si aici nu vorbim doar de curatarea propriu-zisa a telefonului cu un servetel astfel incat sa-i indepartezi urmele de murdarie. Mai important decat atat este sa inlaturi toate fisierele personale. Daca esti utilizator Apple, du-te la Configurari > General > Resetare > Sterge continutul si configurarile. Atentie mare insa! Inainte sa-ti resetezi telefonul, iesi din contul tau de iCloud – altfel, iti stergi si backup-ul. La utilizatorii de Android este mai simplu: mergi la Configurari > Backup & Resetare.

3. Inlatura-i toate accesoriile personale
Incepand de la cartela SIM pana la cardul de memorie (daca foloseai unul), scoate-le si pastreaza-le la tine. Cat despre celelalte accesorii, le poti pastra sau le poti pune la vanzare separat.

4. Fa-l sa arate prezentabil
Inainte sa-ti vinzi telefonul, curata-l foarte bine si repara-i defectele minore. Iti cresti, astfel, sansele de a-l vinde cat mai repede, la un pret mai bun.

Iar ca sa vinzi si sa cumperi mult mai rapid de pe telefonul tau mobil, downloadeaza aplicatia OLX, disponibila pentru Android, iOS si Windows Phone.

 

Cool? Dă-i share! >
Ai ceva ce vrei
să vinzi pe OLX?
Adaugă anunț nou
Te-ai hotărât să
schimbi ceva?
Caută pe OLX

Urmareste-ne pe

facebook instagram Youtube

Descarca aplicatia pentru telefon din

Download Google App Download iPhone App