Analiza de piata: recordurile atinse in ultimele trei luni de OLX.ro

6 apr. 2016 | Noutati OLX

OLX.ro, cea mai mare platforma de vanzare si cumparare din Romania, a inregistrat in ultimele trei luni o serie de recorduri pentru piata locala.

Conform unei cercetari realizate recent alaturi de compania Reveal Marketing, OLX.ro este cel mai eficient site de anunturi de pe piata locala pentru vanzarea unei masini. Studiul a fost realizat pe un esantion de 160 de anunturi incarcate simultan pe OLX.ro si pe alte doua platforme de anunturi cu publicare gratuita relevante pentru piata auto online, mai exact un site specializat in zona auto si unul generalist.

In medie, in primele 14 de zile de la publicarea anunturilor se inregistreaza 1.935 de contactari trimise prin mesageriile interne ale site-urilor, telefon sau SMS. Dintre acestea 80% sunt pentru anunturile publicate pe OLX.ro. Mai mult, 84% dintre vanzatorii de pe OLX.ro au discutat cu cel putin un cumparator. In cazul celorlalti doi jucatori, doar 42%, respectiv 27% dintre vanzatori au primit un mesaj.

De asemenea, in primele doua saptamani de la postarea anuntului, vanzatorii de masini de pe OLX.ro primesc aproximativ 9,7 mesaje de cumparare, fata de 1,7 si 0,7 cat a fost media pentru celelalte doua platforme incluse in raport. In plus, OLX.ro s-a detasat fata de ceilalti competitori directi si in ceea ce priveste numarul de vizualizari pentru fiecare anunt, inregistrand o medie de 525.

Studiul a mai oferit si alte informatii utile precum faptul ca anunturile pentru masini mai ieftine de 2.000 euro au primit cele mai multe contactari, iar anunturile cu cele mai multe vizualizari au fost pentru marcile de masini Volkswagen, Opel si Renault.

”Am inceput anul in forta. Din punct de vedere financiar, proiectul OLX.ro a inregistrat in primul trimestru o crestere de peste 450% a veniturilor fata de aceeasi perioada din 2015. Batem recordul de audienta in fiecare luna, ocupand primul loc in clasamentul SATI si  livram valoare net superiora fata de celelalte optiuni de pe piata utilizatorilor care  pun lucruri la vanzare pe OLX.ro.mentioneaza Cristina Gheorghitoiu, General Managers Naspers Classifieds Romania.

Cu o medie de peste 10 milioane vizitatori unici, OLX.ro a continuat sa fie cel mai vizitat site din Romania si in primele trei luni din 2016. Categoriile cu cei mai multi vizitatori au fost Auto, Moto si Ambarcatiuni, Imobiliare si Electronice si Electrocasnice. Tot in acest prim trimestru, numarul de descarcari pentru cele trei aplicatii mobile OLX.ro a depasit pragul de 3,2 milioane.

Platforma ofera cea mai mare diversitate de anunturi, avand mai mult de 4,2 milioane de oferte active pentru locuinte, masini, casa si gradina sau locuri de munca.

Cool? Dă-i share! >
Ai ceva ce vrei
să vinzi pe OLX?
Adaugă anunț nou
Te-ai hotărât să
schimbi ceva?
Caută pe OLX

Urmareste-ne pe

facebook instagram Youtube

Descarca aplicatia pentru telefon din

Download Google App Download iPhone App