5 motive pentru a-ti cumpara un smartphone second hand

9 apr. 2013 | Util

Phone-Comparison

Rata de adoptie a smartphone-urilor este intr-o continua crestere fapt ce da apa la moara producatorilor sa se intreaca in cele mai sofisticate telefoane mobile. Telefoanele mobile second hand sunt in topul listei de cautari pe google; cei mai multi isi vand telefoanele inca in garantie, pentru ca a aparut un model nou pe piata.

In aceste conditii, te intrebi daca nu este mai avantajos sa-ti cumperi un smartphone second hand?

Analiza tranzactiilor de telefoane la mana a doua da un verdict pozitiv. Iata 5 motive pentru care poti iesi in avantaj daca iti cumperi un smartphone second hand:

1. Evolutia rapida a pietei de smartphone-uri

In ultimii cinci ani, cotele de piata ale producatorilor de smartphone au crescut semnificativ, potrivit statisticilor. Daca iti place sa fii la curent cu noile tehnologii si in acelasi timp tii si la bugetul familiei, este indiscutabil mai avantajos sa-ti cumperi un telefon second hand.

Telefoanele mobile high-tech la mana a doua sunt foarte cautate pentru ca utilizatorii sunt in general pasionati de noile tehnologii si se hotarasc rapid sa le vanda atunci cand pe piata apare un produs nou.

2. Pretul mai mic

Se spune ca pretul unei masini care iese de pe poarta fabricii scade considerabil dupa primul kilometru parcurs. De acelasi cost redus de achizitie se poate vorbi si in cazul telefoanelor second hand. Daca faci o simpla analiza a anunturilor vei vedea ca un smartphone second hand aflat inca in garantie este chiar si cu 30 % mai ieftin. Asadar, daca nu iti permiti un smartphone nou din magazin, ai toate sansele sa-ti cumperi modelul dorit in varianta second hand la pretul pe care ti-l permiti.

3. Oferta variata de anunturi

Anunturi cu oferte de vanzare a telefoanelor mobile second hand se gasesc din plin. Iti trebuie doar rabdare sa studiezi ofertele de pe piata. Dupa ce ti-ai facut o parere despre ce model vrei si la ce pret te incadrezi, nu-ti ramane decat sa contactezi vanzatorul. Atentie insa la seriozitatea acestuia.

4. Smartphone in garantie

Cand apare un smartphone nou pe piata, un pasionat de gadgeturi nu mai tine cont ca produsul pe care tocmai il detine este inca in garantie. Daca vei face o simpla cautare in anunturile de smartphone-uri second hand vei gasi o multime de oferte cu telefoane folosite maxim doua-trei luni.

5. Aspectul eco

Daca ne gandim la faptul ca exista un circuit al produselor pe o perioada mai mare de timp, atunci putem vorbi si de aspectul eco, al protejarii naturii. E simplu: o productie mai mica de telefoane mobile – un nivel redus de poluare.

In caz ca vrei sa iti schimbi telefonul mobil sau cauti un telefon ieftin care sa iti indeplineasca toate dorintele? Te invitam sa iti alegi unul din cele peste 50.000 de anunturi de telefoane noi si second hand de pe OLX.

Recomandare OLX: Verifica seriozitatea vanzatorului si solicita dovezile care atesta ca este un produs original. Fii circumspect daca produsul se vinde la un pret mult sub cel real.

Cool? Dă-i share! >
Ai ceva ce vrei
să vinzi pe OLX?
Adaugă anunț nou
Te-ai hotărât să
schimbi ceva?
Caută pe OLX

Urmareste-ne pe

facebook instagram Youtube

Descarca aplicatia pentru telefon din

Download Google App Download iPhone App