Mai bine pentru animalele de companie – iata ce masuri am luat

18 nov. 2019 | Noutati OLX

OLX e platforma cu cele mai multe anunţuri de adopţie de animale de companie din România. Vedem în asta nu doar un motiv de mândrie, ci şi o imensă responsabilitate.

Din grijă pentru toate codiţele şi năsucurile care îşi găsesc un cămin prin intermediul OLX, am schimbat termenii şi condiţiile de utilizare astfel încât comercializarea lor să se desfăşoare în cele mai sigure şi etice condiţii.

În conturarea noilor reguli, am ţinut cont de două lucruri: ce spune legislaţia în vigoare* si ce ne sfătuiesc reprezentanţii ONG-urilor** din domeniu.

Discutiile din ultimele luni s-au concretizat în următorul set de acţiuni benefice:
1. Pentru a descuraja reproducerea iresponsabilă şi eventualul abandon al puilor, am decis interzicerea totală a anunţurilor de montă.

2. Din grijă pentru sănătatea animalelor, am adăugat informații cu privire la obligativitatea prezentării documentelor prevăzute de lege în acest sens (carnet de sănătate, certificat pedigree / certificat tipicitate) și am început acțiuni de verificare a anunțurilor care nu îndeplinesc această regulă

3. Am limitat numărul anunţurilor gratuite la 1 anunţ la fiecare 30 de zile, pentru a încuraja doar comercializarea responsabilă.

4. Susţinem adopţiile oferind gratuit pachete de promovare către ONG-uri şi persoanele care se ocupă în mod consecvent de animalele abandonate.

5. În acord cu legislaţia, am interzis comercializarea câinilor din rasele pitbull, boerbull, bandog şi a metişilor lor.

6. Moderăm foarte strict platforma şi eliminăm orice anunţ care nu respectă termenii şi condiţiile menţionate.

Suntem primii care facem asta şi încurajăm toate platformele din domeniu să procedeze la fel. Pe termen lung, ne dorim să construim împreună cu ONG-urile cea mai mare reţea de adopţii online din România.

Contribuie şi tu la o lume mai sigură pentru animale adoptând, cumpărând şi vânzând responsabil. Și, dacă ești parte dintr-o asociație care luptă pentru adopția animalelor de companie, scrie-ne la adapost.olx.ro și împreună putem încuraja adopțiile.

*Anunţurile de comercializare a animalelor de companie trebuie să respecte OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, Legea 60/2004 pentru Ratificarea Convenţiei Europene pentru protecţia animalelor de companie, Ordonanţa de urgenţă 55/2002 pentru regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, precum şi orice restricţii impuse de Autoritatea Natională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor sau de autorităţile locale.

**Ne-au ghidat şi sustinut în acest demers asociaţiile TAC (Transylvania Animal Care), ASPA București, Red Panda România, Camera cu pisici, Asociația Robi, Asociatia Animed Arad, Asociația Dogs on Hills, Federatia Asociatiilor Feline Felis Romania și Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti.

Cool? Dă-i share! >
Ai ceva ce vrei
să vinzi pe OLX?
Adaugă anunț nou
Te-ai hotărât să
schimbi ceva?
Caută pe OLX

Urmareste-ne pe

facebook instagram Youtube

Descarca aplicatia pentru telefon din

Download Google App Download iPhone App