Tranzacțiile de pe OLX au redus peste 1,243,960 tone de emisii de CO2 în ultimul an

6 iun. 2017 | Noutati OLX

Timp de un an, românii care ne-au folosit pentru a vinde și a cumpăra bunuri la mâna a doua au avut un impact direct asupra mediului înconjurător și au contribut prin reducerea cu 1,243,960 tone de emisii de carbon, potrivit unui calcul efectuat de Carbon Expert si Allcot Group pentru OLX România. Impactul este echivalent cu cel pe care l-ar avea 32 de milioane de copaci de-a lungul a 10 ani.

Calculul a fost realizat pe baza numărului de produse declarate vândute de către utilizatorii noștri la dezactivarea anunțurilor din ultimul an. Pentru studiu, au fost luate în considerare cele mai populare 28 dintre ofertele din categoriile Auto, Electronice și Electrocasnice, Casă și Grădină, Sport – timp liber, Mama și copilul și Modă și frumusețe.

Comercializarea autoturismelor la mâna a doua a avut cel mai mare impact asupra reducerii cantitații de emisii de CO2 din ultimul an – cele peste 100.000 de mașini declarate vândute pe OLX au redus cu 1,1 milioane de tone emisiile de carbon.

Comercializarea a 409.557 de produse electronice și electrocasnice la mâna a doua a redus cantitatea de emisii de carbon din România cu 27.372 de tone, iar comercializarea celor peste 66.000 de produse din categoria ”Casă și grădină” a dus la reducerea emisiilor de carbon din ultimul an cu 10.737 tone.

„Raportul pe care l-am realizat pentru OLX arată că emisiile de CO2 se diminuează semnificativ ca urmare a comerțului cu produse second-hand. Practic, cumpărând un produs la mâna a doua, prelungim viața acestui produs și reducem cantitatea de energie care ar fi consumată pentru producerea aceluiași produs nou. Așadar, folosirea produselor vândute pe OLX este unul dintre modurile prin care putem influența cantitatea de CO2 care creează efectul de seră și prin care, cu toții, putem contribui la protejarea mediului înconjurător. Pentru a traduce in termeni simpli ce înseamnă cantitatea de CO2 redusă prin intermediul tranzacțiilor OLX, pot să vă dau un exemplu concludent. O centrală termoelectrică a unui oraș de 250.000 locuitori emite în jur de 1,2 milioane tone CO2, adică aproape aceeași cantitate de CO2 salvată prin tranzacțiile OLX.”, spune Casiana Fometescu, consultant CO2 în cadrul Carbon Expert.

Potrivit Eurostat, emisiile de CO2 reprezintă 80% din totalul gazelor cu efect de seră generate la nivelul Uniunii Europene, care contribuie masiv la fenomenul de încălzire globală. Datele Institutului European de Statistică arată că, anul trecut, ţara noastră a fost responsabilă de 2,1% din totalul emisiilor de dioxid de carbon din Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă 110 milioane tone CO2.

„Dincolo de motivele pragmatice pentru care alegem să vindem lucrurile pe care nu le mai folosim sau să cumpărăm bunuri folosite în prealabil de alte persoane, refolosirea obiectelor puse deja în circulatie contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de carbon. Alături de românii care aleg să vândă și să cumpere pe OLX, suntem astfel implicati într-o cauză de interes global care influențează direct mediul înconjurător.”, declară Cristina Gheorghițoiu, General Manager OLX Group România.

Despre ALLCOT
ALLCOT este o companie specializată în soluții de dezvoltare durabilă și unul dintre liderii din sectorul serviciilor de mediu care oferă o gamă variată de servicii în scopul prevenirii schimbărilor climatice. Acestea includ calculul amprentei de CO2, planuri de reduceri de emisii și neutralizarea emisiilor de carbon, precum și tranzactii spot sau derivate pe piețele obligatorii de CO2 și pe piețele voluntare internaționale de carbon. ALLCOT colaborează cu companii de toate dimensiunile, dar dezvoltă și proiecte de mediu proprii în Europa, America Latină și America de Nord.

Despre Carbon Expert
Carbon Expert este un consultant independent specializat în domeniul emisiilor de gaze cu efect de seră, piețelor de energie regenerabilă și proiectelor de eficientă energetică.

Cool? Dă-i share! >
Ai ceva ce vrei
să vinzi pe OLX?
Adaugă anunț nou
Te-ai hotărât să
schimbi ceva?
Caută pe OLX

Urmareste-ne pe

facebook instagram Youtube

Descarca aplicatia pentru telefon din

Download Google App Download iPhone App