Cat de important e sa ai un hobby?

24 sept. 2013 | Util

Hobby-Mercador.oTu ce pasiuni ai? Stii cat de important este sa ai un hobby?

Inainte de a citi acest articol, am vrea sa-ti adresam o intrebare, am putea sa-i spunem retorica, pentru ca raspunsul ti-l vei da tu insuti: „ Te consideri un om fericit?”.

Nu este un articol din aria dezvoltarii personale in care vom incepe sa-ti spunem ca „Poti mai mult decat atat!” sau ca  „Poti fi mai bun decat esti acum!”.

Ceea ce vrem de fapt sa-ti transmitem este ca fiecare zi poate fi un motiv de bucurie si recunostinta daca ai un hobby. Daca in trecut posibilitatile de a gasi produsele sau serviciile necesare pentru a-ti urma un vis erau foarte putine, in prezent, datorita internetului, lucrurile stau cu totul altfel.

A avea un hobby te poate ajuta sa ai o viata mai frumoasa din foarte multe puncte de vedere. Exista o multime de studii care atesta faptul ca oamenii care au hobby-uri sunt mai putini susceptibili de a suferi de furie, depresie, anxietate si alte sentimente negative.

Iti prezentam doar o parte dintre motivele pentru care ar trebui sa-ti reiei pasiunile reprimate si de ce nu, sa faci mai mult pentru sufletul tau:

Hobby – remediu pentru relaxare

Cel mai simplu mod de a-ti restabili echilibrul atunci cand esti foarte obosit/a sau foarte stresat/a este sa practici o activitate care te deconecteaza de la problemele cotidiene, care sa iti ajute creierul si corpul sa se relaxeze. Gandeste-te la ceea ce iti placea sa faci in copilarie sau un hobby la care ai renuntat in trecut din lipsa de timp sau de bani.

Iti place sa canti la chitara sau la un alt instrument muzical? Pe OLX gasesti chitara acustica, chitara electrica si chiar oferte de predare lectii de chitara in foarte multe orase din tara.

Hobby – alternativa la cariera

Ce poate fi mai placut decat sa faci ceea ce iti place si acest lucru sa-ti aduca si bani?! Exista persoane care si-au facut o cariera infloritoare din hobby-urile lor. Insa, ceea ce a facut ca aceste persoane sa reuseasca este faptul ca au crezut in talentul lor si au perseverat.

Hobby – un mod de a te cunoaste pe tine insuti

Poate ca unul dintre cele mai bune moduri de a te cunoaste pe tine insuti este acela de „a-ti explora sufletul” prin intermediul unui hobby. Nu conteaza foarte mult ce fel de pasiune ai, important in acest caz este sa ai timp doar pentru tine. Gestioneaza timpul liber in asa fel incat in fiecare zi sa petreci un moment in care sa faci exact acele lucruri pe care le-ai reprimat de foarte multa vreme.

Hobby – posibilitatea de a cunoaste oameni cu aceleasi pasiuni

Atunci cand iti vei cumpara materialele, echipamentele si orice produs care are legatura cu hobby-ul tau, de cele mai multe ori vei intra in legatura cu persoane care iti impartasesc pasiunea. Nu trebuie ca prietenii cu care iti petreci timpul liber sa fie colegii de serviciu sau membrii familiei; practicand un hobby ai toate sansele sa intalnesti oameni cu care ai ceva in comun.

Cool? Dă-i share! >
Ai ceva ce vrei
să vinzi pe OLX?
Adaugă anunț nou
Te-ai hotărât să
schimbi ceva?
Caută pe OLX

Urmareste-ne pe

facebook instagram Youtube

Descarca aplicatia pentru telefon din

Download Google App Download iPhone App