Elvira Popescu: Actrita supranumita „Notre Dame de Théatre” Campanii

Elvira Popescu: Actrita supranumita „Notre Dame de Théatre”

Cu o cariera teatrala neintrerupta de peste 65 de ani, Elvira Popescu (Popesco) este actrita romanca de teatru si film si directoarea de scena care s-a remarcat printr-o exceptionala viata profesionala in Franta, primind si supranumele de „Notre Dame de Théatre”.

Datorita talentului si pasiunii de care a dat dovada inca din copilarie, Elvira a primit roluri principale inca din primii ani de teatru. A terminat cu note excelente cursurile Conservatorului de Arta Dramatica din Bucuresti, iar ulterior a pus bazele teatrelor Mic si Excelsior tot din Bucuresti. Si-a continuat cariera in Franta, unde s-a remarcat in roluri exceptionale la care francezii i-au oferit ropote interminabile de aplauze.

elvira popescu

 

Caracterizata de cunoscatori drept o persoana cu “gratie in miscari, cu prestanta in mers, cu voiciune si limpezime in grai si cu un dar al imitatie ascutit si plin de haz”, anii de gloriei ai Elvirei au fost intre 1930 si 1940.

De-a lungul vietii, Elvira a fost distinsa cu premiul „Molière” pentru cea mai buna actrita, decernat de Asociatia Actorilor Francezi, si de doua ori cu ordinul Legiunea de Onoare, una dintre cele mai inalte dinstinctii ale statului francez.

Talentata. Ambitioasa. Curajoasa. Elvira Popescu a trait pana la frumoasa varsta de 99 ani, fiind inmormantata intr-un deosebit cavou de marmura aproape de ieșirea din Cimitirul Père-Lachaise din Paris.

Comentariile postate pe http://blog.olx.ro prin modulul de comentarii din Facebook vor include numele, prenumele si poza de profil a utilizatorului.