Ecaterina Teodoroiu Campanii

Ecaterina Teodoroiu

Curajoasa. Ambitioasa. Puternica. Ecaterina Teodoroiu este sublocotenentul roman care a slujit tara in timpul Primului Razboi Mondial.

Ecaterina teodoroiu

Plecata dintr-un sat din Targul Jiu, Ecaterina a venit la Bucuresti si s-a inscris la Scoala de Fete, iar apoi s-a inrolat drept cercetas. Initial, activitatea ei de pe front era de sora medicala, dar indurerata de moartea fratelui ei in lupte, s-a hotarat sa slujeasca tara in locul lui.

Prima lupta la care a participat a fost pe 10 octombrie 1916, conducand echipa de soldati din primele linii. Ecaterina era un remarcabil conducator de lupte, iar datorita meritelor ei, toata lumea o respecta si o iubea. Pentru curaj a fost rasplatita cu diferite distinctii militare si ridicata la gradul de sublocotenent primind comanda unui pluton de infanterie.

Pe 22 august 1917, conducand armata romana, Ecaterina este impuscata in piept de doua gloante venite dinspre pozitiile germane. Lider pana la capat, ultimele cuvinte ale Ecaterinei cu care ramane in istorie sunt “Inainte baieti, nu va lasati, sunteti cu mine!”.

Comentariile postate pe http://blog.olx.ro prin modulul de comentarii din Facebook vor include numele, prenumele si poza de profil a utilizatorului.