Incepe scoala! Manuale, rechizite si uniforme scolare la un click distanta!

2 sept. 2013 | Util

back to school-2Inceperea scolii nu reprezinta doar un moment emotionant pentru copii, ci devine de multe ori un motiv de stres pentru foarte multi parinti. Profesori, colegi, uniforme, manuale si caiete si alte lucruri care vin la pachet cu inceperea scolii sunt factori de ingrijorare pentru parintii ocupati, care nu stiu cum sa-si mai imparta timpul si banii.

Nu-ti face griji! Exista o multime de posibilitati prin care sa cumperi produsele de care copilul tau are nevoie si, in cazul in care esti ingrijorat(a) din cauza bugetului, poti vinde pe OLX manualele din anii trecuti sau alte lucruri de care tu sau copilul tau nu mai aveti nevoie.

Pentru a gestiona eficient situatia si pentru a nu te pierde in detalii consumatoare de timp si energie trebuie sa faci mai intai o lista cu lucrurile importante de care copilul tau are nevoie. Cu „lectia” bine facuta de acasa, cumparaturile vor fi mai usoare ca o joaca de copii, iar inceputul de an scolar va fi un moment placut atat pentru copilul tau, cat si pentru tine.

Pentru ca vrem sa va dam o mana de ajutor in pregatirea pentru inceperea scolii am trasat succint aspectele importante de care trebuie sa tii cont la inceputul de an scolar pentru ca tranzitia „acasa – scoala” sa fie mai usoara pentru copilul tau:

Biroul

Locul unde copilul isi va face temele este foarte important. Daca nu te-ai gandit pana acum la acest aspect, ar fi bine sa cumperi un birou. Daca micutul tau are deja locul stabilit unde isi face temele, atunci este cazul sa organizati si sa ordonati vechile carti si caiete si sa pregatiti biroul pentru noul an scolar. Un birou dezordonat poate duce la dezinteres in realizarea temelor si o calitate slaba a invatatului. Birouri  la preturi bune poti gasi pe OLX la Mobila – Decoratiuni.

Hainele

Alegerea hainelor pentru scoala se poate transforma intr-un moment neplacut de discutii in contradictoriu. Mergeti la cumparaturi impreuna si alegeti hainele care ii plac si copilului, pentru ca acest aspect il va face mai responsabil si mai atent cu hainele alese chiar de el. De asemenea, organizeaza un fel de orar al garderobei si stabiliti de comun acord hainele ce le va purta in saptamana ce urmeaza, pentru ca micutul sa stie in fiecare dimineata ce va purta in ziua respectiva. Organizeaza dulapul si aranjeaza hainutele astfel incat de-a lungul primelor zile sa fie mai usor de gasit ceea ce va doriti.

Daca in scoala unde invata copilul tau exista uniforma scolara atunci lucrurile sunt ca si aranjate. In cazul in care copilul tau nu este pe deplin multumit de aceasta tinuta, incearca sa aduci o nota personala tinutei achizitionand cateva accesorii: papion sau cravata pentru baieti, cureluse, brose sau esarfe pentru fete. Poti gasi multe hainute dragute in categoria Mama si copilul.

Rechizite

Ghizodan, caiete, stilouri si creioane si de alte lucruri de acest gen are nevoie orice copil la inceputul scolii. In general, pentru copiii din clasele primare, invatatoarele obisnuiesc sa le dea parintilor o lista cu rechizitele de care copiii vor avea nevoie in timpul scolii. In cazul in care copilul tau este deja un elev „cu vechime” atunci stabileste cu el lista de rechizite de care are nevoie si optati pentru cele mai bune oferte. O varianta rapida si usoara, care te va ajuta sa faci economii la bugetul familiei, sunt cumparaturile online. Pe OLX gasesti absolut orice tip de rechizite la cele mai mici preturi: de la caiete, penare si ghiozdane, pana la stilouri, acuarele, ascutitori si carioci.

Programul de somn

Daca in perioada vacantei, programul zilnic al copilului (ora de trezire, respectiv ora de culcare) a fost modificat, atunci este timpul sa reveniti la vechiul program. Cu cel putin doua saptamani inainte de inceperea scolii, trezeste copilul in fiecare dimineata la ora la care ar trebui sa se pregateasca pentru scoala. De asemenea, cand vine ora de culcare, nu face concesii in ideea ca il mai rasfeti putin, deoarece o faci in detrimentul copilului. Daca este clasa I si orele de trezire difera de cele din perioada gradinitei, atunci este cazul sa stabiliti un nou program de somn. Cu cat este mai pregatit pentru scoala inclusiv din acest punct de vedere, cu atat va face fata mai usor noilor sarcini zilnice.

Manuale si dictionare

Cumparaturile pentru scoala nu se reduc doar la alegerea hainelor si a rechizitelor. Pentru a invata, copilul are nevoie in primul rand de manuale, carti si dictionare. In privinta manualelor lucrurile difera de la scoala la scoala (in clasele primare de exemplu copiii primesc cartile mai vechi ale fostilor colegi). Daca esti in cautare de manuale scolare, trebuie sa stii ca pe OLX, la doar un click distanta, vei gasi carti, dictionare si orice tip materiale didactice de care copilul tau are nevoie, la Manuale – Rechizite scolare.

Cool? Dă-i share! >
Ai ceva ce vrei
să vinzi pe OLX?
Adaugă anunț nou
Te-ai hotărât să
schimbi ceva?
Caută pe OLX

Urmareste-ne pe

facebook instagram Youtube

Descarca aplicatia pentru telefon din

Download Google App Download iPhone App