Auto

Nu uita de anvelopele de iarna

De la 1 noiembrie 2011 a devenit obligatorie pentru toti participantii la trafic folosirea pneurilor adecvate fiecarui anotimp. Cum era de asteptat o astfel de masura care obliga investirea unei sume consistente de bani nu a fost pe placul soferilor si implicit a generat o serie de controverse. 

Astfel, in perioada 1 noiembrie – 1 martie, soferii care ruleaza pe drumurile publice din Romania sunt obligati sa foloseasca anvelope cu marcaj M+S (M.S sau M&S) daca pe sosea este zapada, gheata sau polei.

Lipsa acestui marcaj pe flancul anvelopelor la un eventual control al Politiei atrage dupa sine o amenda contraventionala de 9-20 de puncte, iar sanctiunea este insotita si de retinerea certificatului de inmatriculare.

Dar de ce trebuie sa folosim anvelope iarna? Pentru ca atunci cand temperatura de afara scade sub valoarea de 7 grade Celsius, cauciucul din compozitia pneurilor de vara se intareste si astfel se pierde semnificativ din aderenta in pata de contact dintre anvelopa si carosabil. Astfel se impune inlocuirea acestui tip de pneu cu unul performant la temperaturi scazute.

Asa ca nu mai asteptati. Echipati-va masina cu anvelope iarna! Gasiti pe OLX peste 120.00 de oferte de anunturi auto!

Comentariile postate pe http://blog.olx.ro prin modulul de comentarii din Facebook vor include numele, prenumele si poza de profil a utilizatorului.